poniedziałek, grudnia 13, 2021

Mielone w sosie meksykańskim

 

Mielone w sosie meksykańskim


Takie mielone również mogą zagościć na świątecznym stole, jako dodatkowe danie. Wykonasz je w zaledwie 30 minut, a smak tak przygotowanych kotletów rozpływa się w ustach. Kolacje karnawałowe, imprezy to jest danie, którego właśnie szukasz. Spróbuj przekonaj się Sama.


Czas przygotowania 30 minut

13 porcji

 

Składniki:

·       1 kg mięsa mielonego wieprzowego

·       1 cebula

·       1 łyżeczka papryki ostrej

·       Sól

·       2 łyżki bułki tartej

·       2 łyżki śmietany 12%

·       Olej do smażenia

·       1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku

·       480 g czerwonej fasolki w puszce

Sposób przygotowania:

1.   Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę. Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.




2.   Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.



3.   Sosem polewam kotlety.

4.   Gotowe.

5.   Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz