poniedziałek, września 13, 2021

Mięso z łopatki w warzywach

 

Mięso z łopatki w warzywach


Krucha i delikatna wieprzowinka na każdą okazję. Jeśli lubisz, łatwe, proste przepisy i masz za mało na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań, to propozycja właśnie dla Ciebie. Tak przygotujesz mięso idealne.


8 porcji

40 minut czas przygotowania

 

Składniki:

·       1 kg łopatki wieprzowej

·       2 cebule

·       ½ opakowania marchewek mini

·       ½ opakowania groszku mrożonego

·       ½ kg fasolki szparagowej

·       ½ szk. śmietany 12%

·       3 łyżki przecieru pomidorowego

·       Olej do smażenia

·       Sól

·       Pieprz

·       Szczypta chili

Sposób przygotowania:

1.  Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do brytfanny i podlewamy wodą, gotujemy.




2.  Cebulę obieramy, kroimy plastry i szklimy na rozgrzanym oleju. Cebulę przekładamy do mięsa i gotujemy 30 minut.



3.  Po tym czasie dodajemy marchewki, fasolę. Gotujemy 10 minut i dodajemy groszek oraz przecier pomidorowy.





4.  Gdy warzywa i mięso są już miękkie doprawiamy chili i wlewamy śmietanę, dwie minutki gotujemy.



5.  Gotowe.

6.  Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Zawijane karnawałowe Tortille