wtorek, września 14, 2021

Kotlety z udek

 

Kotlety z udek


Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.


6 porcji

30 minut czas przygotowania

Składniki:

·       6 udek z kurczaka

·       3 jajka

·       3 łyżki skrobi ziemniaczanej

·       3 ząbki czosnku

·       2 łyżki musztardy

·       1 łyżka przyprawy do kurczaka

·       Olej do smażenia

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.  Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.




2.  Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.





3.  Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.



4.  Kotlety gotowe.





5.  Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Chińska potrawka