wtorek, czerwca 08, 2021

Filet ze szparagami

 

Filet ze szparagami

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.


4 porcje

40 minut czas przygotowania

Składniki:

·       2 podwójne filet z kurczaka

·       1 pęczek szparag

·       Kilka pomidorków koktajlowych

·       1 papryka czerwona

·       1 papryczka chili

·       1 łyżka oliwy

·       1 łyżka przyprawy do kurczaka

·       Sól

·       7 listków roszponki

Sposób przygotowania:

1.   Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.




2.   Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.

3.   Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.

4.   Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.

5.   Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.



6.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,

7.   Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.



8.   Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.





9.   Smacznego.

 

1 komentarz:

  1. Sezon na szparagi trwa, więc warto z niego skorzystać i spróbować takiego pysznego dania :)

    OdpowiedzUsuń