czwartek, maja 20, 2021

Roladki schabowe z kapustą

 

Roladki schabowe z kapustą

Smaczne kotlety - soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina.


 10 porcji

30 minut czas przygotowania


Składniki:

·       1 kg schabu wieprzowego

·       1 cebula

·       1 marchew

·       1/3 główki kapusty włoskiej

·       1 papryka czerwona

·       Olej do smażenia

·       2 jajka

·       Bułka tarta do panierki

·       Sól

·       Pieprz

Sposób przygotowania:

1.   Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.



2.   Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.





3.   Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy.



4.   Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.



5.   Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.






6.   Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.




7.   Roladki gotowe.


8.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz