czwartek, maja 27, 2021

Oblaty z kurczakiem

 

   Oblaty z kurczakiem

Obłędne roladki drobiowe z serem w bardzo chrupiącej panierce a to wszystko sprawiły wafle. Zapach unoszący się przywoła do stołu każdego do domownika.



13 porcji

30 minut czas przygotowania

224 kcal

Składniki:

·       13 szt. Oblaty ( okrągłe wafle)

·       1 filet podwójny z kurczaka

·       3 jajka

·       2 łyżki majonezu

·       10 dag sera żółtego

·       2 łyżki mąki pszennej

·       Bułka tarta do panierki

·       Olej do smażenia

·       ½ szk. mleka

·       Sól

·       1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

1.   Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka, dodajemy majonez, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz mąkę pszenną. Masę mięsną dokładnie mieszamy.







2.   Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa.




3.   Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.






4.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.



5.   Roladki gotowe.





6.   Smacznego.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz