wtorek, lutego 09, 2021

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

 

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

Na zimne dni najlepsze dania są z kapusta kiszoną, która jest bardzo zdrowa.


Składniki:

·       1 szynka wieprzowa

·       1 cebula

·       2 marchewki

·       20 dag kapusty kiszonej

·       ½ kg pieczarek

·       2 łyżki ketchupu pikantnego

·       Sól

·       Pieprz

·       1 łyżka przyprawy do gulaszu

·       Szczypta chili

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.   Mięso myjemy, oszuszamy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą do gulaszu.




2.   Na drugiej patelni smażymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki oraz posiekaną drobno kapustę kiszoną. Następnie dodajemy ketchup.






3.     Pieczarki kroimy w plasterki również prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.



4.     Kapustę oraz grzyby łączymy z mięsem dokładnie mieszając.



5.     Danie gotowe.





6.     Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz