Kulinarna Chwila: Udka pieczone w marchewce i groszku Kulinarna Chwila: Udka pieczone w marchewce i groszku

wtorek, stycznia 12, 2021

Udka pieczone w marchewce i groszku

 

Udka pieczone w marchewce i groszku

Bardzo łatwy sposób na pyszny obiadek, udka z kurczaka z marchewka i groszkiem.

6 porcji

45 minut czas przygotowania

Składniki:

·       6 porcji udek z kurczaka

·       1 opakowanie Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami

·       1 cebula

·       1 opakowanie groszku z marchewką

·       ½ szklanki śmietany 12 %

·       1 łyżka mąki pszennej

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.   Mięso przekładamy do miski, solimy i doprawiamy Pomysłem na soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.





2.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, dodajemy groszek z marchewką, podlewamy 1 szklanką wody i gotujemy.




3.   Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i pod koniec gotowania wlewamy hartując do warzyw. Chwilkę gotujemy aż sos się zagęści.



4.   Warzywa przekładamy do naczynia i na wierzch układamy udka z kurczaka.

5.   Danie gotowe.




6.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz