poniedziałek, stycznia 25, 2021

Indyk w galarecie

 

Indyk w galarecie



Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach.


Składniki:

·       ½ kg fileta z indyka

·       2 szklanki wywaru rosołowego

·       1 łyżka żelatyny

·       4 brzoskwie z puszki

·       4 ananasy z puszki

·       Sól

·       1 łyżeczka Bazylii

·       1 łyżeczka szałwii

·       1 łyżeczka mięty

·       Pieprz

Sposób przygotowania:

1.   Fileta czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.





2.   Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu.

3.   Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną.




4.   Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.

5.   Gotowe.




6.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz