wtorek, grudnia 15, 2020

Roladki z chrzanem i ziemniakami

 

Roladki z chrzanem i ziemniakami

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem chrzanu, ogórka 

kiszonego i startych ziemniaków.



Składniki:

·       ½ kg mięsa mielonego

·       1 całe jajko

·       2 łyżki chrzanu

·       2 łyżki śmietany 12 %

·       5 ziemniaków

·       2 ogórki kiszone

·       Mąka pszenna do panierki

·       Olej do smażenia

·       ½ łyżeczki papryki ostrej

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.   Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy chrzan, śmietanę i starte na tarce o drobnych oczkach, odciśnięte z ziemniaki.





2.   Mięso dokładnie mieszamy, robimy roladki, w środek wkładamy ogórki kiszone drobno pokrojone. Roladki obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.







3.   Sos ze smażenia roladek zagęszczamy mąką.Roladki układamy w naczyniu i polewamy sosem.

4.   Danie gotowe.





5.   Smacznego.

1 komentarz:

  1. Apetycznie wygladają te roladki nic dodac nic ująć ,ciekawe jak smakują? pierwszy raz spotykam się z przepisem na roladki z mięsa mielonego .

    OdpowiedzUsuń