środa, sierpnia 19, 2020

Mielone z kapuście


Mielone z kapuście
Bardzo lubię kapustę za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście.


Składniki:
·       ½ kg mięsa mielonego
·       3 jajka
·       1 Cebula
·       1 marchew
·       Sól
·       Papryka ostra
·       1 łyżeczka majeranku
·       Olej do smażenia
·       Mała główka kapusty
·       2 łyżki bułki tartej
·       1 marchew
·       ½ łyżeczki octu
·       1 łyżeczka Vegety
·       1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.   Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.


2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.

3.   Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.





4.   Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

5.   Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.


6.   Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.

7.   Doprawiamy Vegetą oraz octem.

8.   Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.

9.   Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
10.                Danie gotowe.




11.                Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz