środa, sierpnia 19, 2020

Kapuściane roladki


Kapuściane roladki
Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne.

Składniki:
·       Kapusta pekińska
·       ½ kg mięsa mielonego
·       3 jajka
·       1 Cebula
·       1 marchew
·       Sól
·       Papryka ostra
·       1 łyżeczka majeranku
·       2 łyżki bułki tartej + do panierki
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.



2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.

3.   Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.



4.   Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.


5.    Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.


6.   Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.



7.   Roladki gotowe.




8.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz