Kulinarna Chwila: Zupa Napoli Kulinarna Chwila: Zupa Napoli

piątek, lipca 10, 2020

Zupa Napoli


Zupa Napoli

Drugie danie i zupa komu się chce robić w upalne dni lata, po prostu zróbmy zupę z mięsem.

Składniki:
·       1 szynka wieprzowa
·       ½ kg ziemniaków
·       3 marchewki
·       1 pietruszka duża
·       Sól
·       Cebula
·       2 papryki czerwone
·       1 papryka żółta
·       1 cukinia
·       Szczypta czosnku
·       Brokuł
·       Sos w proszku fix do spaghetti Napoli
·       Papryka ostra
·       2 kostki rosołowe
Sposób przygotowania:
1.   Ziemniaki, Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy.

2.   Mięso również kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju

3.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju

4.   Do cebuli dodajemy pokrojone papryki w paski oraz obraną pokrojoną w paski cukinie

5.   Do ziemniaków dodajemy kostki, rosołowe, łączymy z mięsem oraz warzywami


6.   10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojonego na małe różyczki brokuł

7.   Fix rozrabiamy w jednej szklance zimnej wody i hartując wlewamy do zupy, doprawiamy papryką ostrą, chwilkę gotujemy


8.   Zupa gotowa




9.   Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz