czwartek, lipca 23, 2020

Roladki Beatki


Roladki Beatki

Roladki ze schabu z aromatycznym grzybami oraz serem mozzarellą.


Składniki:
·       1 kg schabu
·       Cebula
·       100 g boczniaków
·       Mozzarella
·       Olej do smażenia
·       2 jajka
·       Bułka tarta do panierki
·       Sól
·       Pieprz
Sposób przygotowania:
1.          Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą

2.          Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju

3.          Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem

4.          Na każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów


5.          Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej



6.          Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

7.          Roladki gotowe



8.          Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz