Kulinarna Chwila: Imprezowe Kajzerki Kulinarna Chwila: Imprezowe Kajzerki

wtorek, lipca 07, 2020

Imprezowe Kajzerki


 Imprezowe Kajzerki

Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje?
Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach.


12 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
·       6 bułek kajzerek
·       ½ fileta z kurczaka
·       1 łyżeczka przyprawy gyros
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       1 papryka żółta
·       1 papryka czerwona
·       6 plasterków sera żółtego
·       4 liście kapusty
·       2 jajka
·       Bułka tarta do panierki
·       ½ szk mleka
Sposób przygotowania:
1.   Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek.



2.   Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.



3.   Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.


4.   W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.


5.   Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.




6.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

7.   Gotowe, smacznego.




5 komentarzy:

  1. Super pomysł! Nazwa mnie przekonuje, ale podejrzewam, że będą doskonałe także "poimprezowe", jako śniadanie na kaca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To na pewno zrobi furorę na imprezie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł, pierwszy raz spotykam się z takim przepisem, gratuluję pomysłu. Czy można te bułki upiec do południa a wieczorem na imprezie odgrzac w piekarniku, czy bułka nie zrobi się gumowata?
    Z góry dziękuję za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń