poniedziałek, czerwca 08, 2020

Roladki ze szparagami i jajkiem


Roladki ze szparagami i jajkiem

Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym.


Składniki:
·       1 kg schabu
·       ½ papryki czerwonej
·       ½ papryki żółtej
·       5 szparag
·       3 jajka +2 jajka do panierki
·       Bułka tarta do panierki
·       Olej do smażenia
·       Sól
·       Pieprz
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą

2.   Szparagi gotujemy w osolonej wodzie

3.   Papryki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, do papryk wbijamy jajka, solimy i smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje


4.   Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag


5.   Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej



6.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

7.   Roladki Gotowe




8.   Smacznego

1 komentarz:

  1. Tak, tak, tak! Fantastyczny pomysł na obiad. Trzeba szybko robić póki jeszcze sezon na szparagi:)

    OdpowiedzUsuń