Kulinarna Chwila: Ala gołąbkowe dewolaje Kulinarna Chwila: Ala gołąbkowe dewolaje

piątek, czerwca 05, 2020

Ala gołąbkowe dewolaje


Ala gołąbkowe dewolaje

Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad


6 porcji
Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       6 liści kapusty pekińskiej
·       Pęczek szczypiorku
·       10 dag sera żółtego
·       2 jajka
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       Sól
·       Pieprz
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
2.  Liście kapusty parzymy

3.  Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem


4.  Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem


5.  Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki

6.  Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor



7.  Roladki gotowe




8.  Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz