środa, 20 maja 2020

Kotlety Janosik


Kotlety Janosik

Kotlety drobiowe z piekarnika  dla osób, które nie mogą smażonego


Składniki:
·       10 kapeluszy z pieczarek
·       ½ fileta z kurczaka
·       Jajko
·       Sól
·       Papryka ostra
·       Szczypiorek
·       10 dag sera żółtego
·       2 łyżki mąki pszennej
·       2 łyżki maki ziemniaczanej
·       2 łyżki majonezu
·       2 jajka do panierki
·       Bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
1.  Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok

2.  Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką



3.  Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczach ser



4.  Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy



5.  Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej



6.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia


7.  Pieczemy 30 minut w 180 °C
8.  Kotlety gotowe



9.  Smacznego

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj