środa, maja 27, 2020

Danie Generała


Danie Generała

Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z fasolą również może nas pod względem smakowym mile zaskoczyć


Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Cebula
·       Papryka czerwona
·       Opakowanie fasoli Jaś
·       200 ml przecieru pomidorowego
·       2 łyżki mąki pszennej
·       Olej do smażenia
·       Sól
·       Przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1.  Fasolę moczymy w wodzie, najlepiej na całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie
2.  Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę



3.  Doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju



4.  Na drugiej patelni typu wok prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę

5.  Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki

6.  Następnie dodajemy fasolę, podlewamy wodą, wlewamy przecier 
pomidorowy i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody



7.  Na koniec łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy

8.  Danie gotowe






9.  Smacznego


2 komentarze: