wtorek, marca 03, 2020

Roladki Rambo


Roladki Rambo

Roladki, ze schabu które zasmakują każdemu.


Składniki:
·       1 kg schabu
·       Cebula
·       25 dag pieczarek
·       15 dag sera żółtego w plasterkach
·       5 łyżek ketchupu pikantnego
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
·       Olej do smażenia
·       Pieprz
·       Sól
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2.  Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

3.  Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

4.  Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek sera, smarujemy cienko ketchupem i nakładamy łyżkę farszu z grzybów.





5.  Zawijamy brzegi mięsa i składamy tak żeby farsz nam nie wypadł.

6.  Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.


7.  Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

8.  Roladki Gotowe.




9.  Smacznego.

2 komentarze:

  1. Bardzo łatwy przepis, a roladki wyglądają bardzo smakowicie. Mamy jednak pytanie jak długo smażysz je na patelni, bo czasami nie udało nam się dosmażyć mięsa. Czy tu jest na to jakiś sposób, by zawsze było dobre, a nie surowe?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja smażę do zarumienienia ale nie na ostrym gazie.

    OdpowiedzUsuń