poniedziałek, 24 lutego 2020

Kolorowe Fileciki


Kolorowe Fileciki

Bardzo smaczna, dekoracyjna potrawa, którą zrobimy w 10 minut z pieczeniem 40 minut.



Składniki:
·       1 ½ fileta z kurczaka
·       3 liście kapusty włoskiej
·       10 dag sera żółtego
·       Papryka czerwona
·       2 łyżki majonezu
·       Sól
·       Pieprz
·       Przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1.      Mięso kroimy na połowę, usuwając wystające kawałki.

2.  W mięsie robimy otwór.

3.  Kapustę szatkujemy przekładamy do miski.
4.  Dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, majonez, pokrojoną drobno paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy wszystkie składniki razem.


5.  Gotowy farsz wkładamy w otwór mięsa. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

6.  Pieczemy 30 minut w 180°C.
7.  Po upieczeniu kroimy w plastry 2 cm.




8.  Smacznego.

1 komentarz:

  1. Wygląda to bardzo apetycznie. Jak widać nie tylko pierogi można faszerować różnorodnym nadzieniem ale również piersin z kurczaka które prócz tego, ze ładnie się prezentują to na pewno świetnie smakują.

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Czarodziejskie danie