Kulinarna Chwila: Roladki Finezyjki Kulinarna Chwila: Roladki Finezyjki

niedziela, grudnia 29, 2019

Roladki Finezyjki


  Roladki Finezyjki


Na takie roladki skusi się mały i duży, mogą również znaleźć się na naszym uroczystym stole. Czy nie wyglądają apetycznie?


Składniki:
·       1 kg schabu
·       Sól
·       Pieprz
·       Ketchup
·       3 berlinki
·       ½ papryki czerwonej
·       3 plasterki sera żółtego
·       Bułka tarta do panierki
·       Jajko
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

2.  Berlinki kroimy na trzy części i wzdłuż nacinamy.

3.  W otwór kiełbaski wkładamy paseczek papryki.

4.  Polewamy odrobiną ketchupu.

5.  Zawijamy w ser.

6.  Układamy na środku mięsa.

7.  Zwijamy robiąc roladki.

8.  Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.


9.  Smażymy na rozgrzanym oleju.

10.           Danie gotowe.




11.           Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz