środa, 9 października 2019

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym


Ryba w sosie śmietankowo koperkowym
Propozycja na piątkowy obiadek.


Składniki:
·       ½ kg fileta rybnego
·       Mąka do obtoczenia
·       Olej do smażenia
·       2 jajka
·       Sól
·       Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
·       Brokuł
Sposób przygotowania:
1.   Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
2.   Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.




3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.


4.   Następnie układamy w naczyniu.

5.   Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.

6.   Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.



7.   Sosem polewamy warzywa.
8.   Można posypać jeszcze koperkiem.
9.   Rybka gotowa. Smacznego.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Imprezowy Indyk