czwartek, 31 października 2019

Roladki Filimonki


Roladki Filimonki

Roladki, które każdemu zasmakują, idealne na obiad jak również różne uroczystości.


Składniki:
·       2 filety z kurczaka
·       Brokuł
·       2 jajka ugotowane na twardo
·       Papryka czerwona
·       Ser mozzarella starty
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Bułka do panierki
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy.


2.  Doprawiamy pieprzem i solą.

3.  Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy, przekładamy do miseczki.

4.  Paprykę drobno kroimy.

5.  Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek.

6.  Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem.

7.  Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.


8.  Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.


9.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

10.             Danie gotowe.







2 komentarze:

  1. szukałam właśnie obiadu na niedzielne spotkanie rodzinne - Twoje cudowne roladki sprawdzą się idealnie!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Czarodziejskie danie