środa, 9 października 2019

Gulasz pieczarkowy


Gulasz pieczarkowy

Kto ma ochotę na pyszny gulasz w sosie z pieczarkami, do tego kopytka lub kluski śląskie, surówka. Pyszny Obiadek.


Składniki:
·       1 szynka wieprzowa
·       ½ kg pieczarek
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa Gulasz
·       Cebula
·       Papryka ostra
·       Koncentrat pomidorowy 200 ml
·       Mała śmietana 36%
·       3 łyżeczki maki pszennej
Sposób przygotowania:
1.  Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

2.  Do cebuli dodajemy pokrojone mięso w kostkę, doprawiamy przyprawą.


3.  Na drugiej patelni najlepiej typu WOK, prużymy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

4.  Grzyby łączymy z mięsem.

5.  Do naczynia wlewamy koncentrat pomidorowy i mieszamy z mąką oraz śmietaną.



6.  Hartując wlewamy do sosu, który powstała z prużenia mięsa.

7.  Gulasz gotowy.




8.  Smacznego.

1 komentarz:

  1. Dziś chciałam spróbować . I nie wiem jak Pani zrobiła sos pieczarkowy z koncentratu . Bo wszystko zrobiłam jak w przepisie i sos nawet nie przypomina pieczarkowego :-/

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Czarodziejskie danie