wtorek, 1 października 2019

Gołąbki Ala Meksykańskie


Gołąbki Ala Meksykańskie



Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne.


Składniki:
·       Główka kapusty
·       ½ kg mięsa mielonego
·       Cebula mała
·       Jajko
·       Papryka czerwona
·       3 ogórki konserwowe
·       ½ torebki ryżu
·       10 dag sera żółtego
·       marchew
·       Sól
·       Majeranek
·       Sos meksykański w słoiczku
Sposób przygotowania:
1.  Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie.

2.  Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż.


3.  Wbijamy jajko oraz dodajemy pokrojoną drobno paprykę i ogórki.



4.  Wsypujemy majeranek, sól i starty na tarce o dużych oczach ser oraz marchew.



5.  Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy.


6.  Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C.






8.  Smacznego.

1 komentarz:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie,a że uwielbiam gołąbki, więc wypróbuję i ten przepis!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Czarodziejskie danie