czwartek, 12 września 2019

Naleśniki Niki


Naleśniki Niki



Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.


Składniki na naleśniki:
·       2 szk. mąki pszennej
·       ½ szklanki wody
·       1 szklanki  mleka
·       Szczypta soli
·       ½ łyżeczki cukru
·       Jajko
Składniki na farsz:
·       ½ fileta z kurczaka
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       20 dag fasolki szparagowej
·       ½ kalafiora małego
·       2 serki topione
Dodatkowo:
·       Śmietana 36 %
·       10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.   Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki.





2.   Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.

3.   Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.



4.   Doprawiamy przyprawą oraz solą.

5.   Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę.


6.   Na koniec łączymy ze serkami i gotujemy do chwili rozpuszczenia.

7.   Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie.


8.   Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.

9.   Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.




10.   Układamy w naczyniu.

11.   Smarujemy śmietaną.

12.   Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.


13.   Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
14.                Naleśniki gotowe.





15.                Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Kotleciki Afrodyzjaczki