czwartek, 22 sierpnia 2019

Malinowe Kurczaczki


Malinowe Kurczaczki


Skusicie się na taką odmianę kurczaka?
Warto, bo danie jest pyszne.
Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.



Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Sól
·       Przyprawa do kurczaka
·       Dżem malinowy
·       Brokuł
·       Fix 4 sery z mozzarellą
·       ½ śmietany 18 %
·       ½ szk. wody
Sposób przygotowania:

1.   Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.

2.   Mięso kroimy na mniejsze kawałki.

3.   Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę.

4.   Nakładamy w nią trochę dżemu.

5.   Spinamy wykałaczką,  żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął.



6.   Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą.

7.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

8.   Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9.   Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.

10.                Na około mięsa rozkładamy brokuł.

11.                Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.

12.                Sosem polewamy mięso.
13.                Danie gotowe.




14.                Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Wielkanocny koszyczek