wtorek, 6 sierpnia 2019

Busz Polędwiczka


Busz Polędwiczka

Mięciutkie, delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej 
w pysznym sosie z warzywami.



Składniki:
·       2 polędwiczki wieprzowe
·       Sól
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
·       Cebulę
·       25 dag pieczarek
·       2 papryki czerwone
·       5 ogórków kiszonych
·       200 ml koncentratu pomidorowego
·       3 łyżki ketchup pikantnego
·       3 łyżeczki musztardy sarepskiej
·       Szczypta chili
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w 2 cm plastry.

2.   Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

3.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.


4.   Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

6.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

7.   Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ogórki.



8.   Wlewamy przecier, ketchup oraz musztardę.



9.   Wsypujemy chili, mieszamy i chwilę gotujemy.

10.                    Sos łączymy z mięsem.

11.                    Danie gotowe.






12.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Kuleczki mięsne z makaronem