Kulinarna Chwila: Fasolowe Roladki Kulinarna Chwila: Fasolowe Roladki

piątek, lipca 05, 2019

Fasolowe Roladki


Fasolowe Roladki

Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza.


Składniki:
·       ½ kg schabu
·       Sól
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
·       Mąka pszenna do obtoczenia
·       20 dag fasolki szparagowej
·       ½ słoiczka papryki konserwowej
·       Serek topiony z szynką w plastrach
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

4.   Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera.

5.   Pasek papryki.

6.   Ugotowaną fasolkę.

7.   Zawijamy roladki.

8.   Obtaczamy w mące.

9.   Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

10.                    Panierujemy w bułce tartej

11.                    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

12.                    Roladki gotowe.





13.                    Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz