czwartek, 11 lipca 2019

Czarujące udka meksykańskie


Czarujące udka meksykańskie

Co powiecie na udka, które rozpływają się w ustach?



Składniki:
·       8 udek z kurczaka
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       Cebula
·       ½ kg pieczarek
·       2 serki topione
·       1 sos meksykański w słoiku
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
·       15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.   Z udek wyjmujemy kości.

2.   Doprawiamy solą oraz przyprawą.


3.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

5.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

6.   Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia.

7.   Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok.

8.   Zawijamy staranie żeby zakręć farsz.

9.   Układamy w rękawie do pieczenia.

10.          Pieczemy 30 minut w 180 °C.

11.         Po upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym.

12.         Na około obkładamy pozostałym farszem.

13.         Mięso polewamy sosem meksykańskim.

14.         Sos posypujemy serem startym na dużych oczach.

15.         Zapiekamy 2 minuty, żeby ser się rozpuścił.
16.         Danie gotowe.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Sałatka Euforia