środa, 12 czerwca 2019

Kurczak Generała Mon


Kurczak Generała Mon

Delikatne mięso z kurczaka z ulubionymi warzywami, podane z ryżem. To idealna propozycja na obiad w dni upalne.


Składniki:
·       ½ fileta z kurczaka
·       1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej
·       10 dag grzybów mun
·       Olej do smażenia
·       Sól
·       Cebula
·       4 marchewki
·       Przyprawa do potraw chińskich
·       ½ główki kapusty pekińskiej
·       2 papryki czerwone
·       1 łyżka sosu słodko pikantnego Chili
·       Kukurydza konserwowa
·       1 łyżka sosu sojowego
·       Fix  do potraw chińskich
·       Chili
Sposób przygotowania:
1.   Fasolę gotujemy w osolonej wodzie.

2.   Grzyby Mun moczymy.

3.   Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Doprawiamy solą oraz przyprawą do potraw chińskich.

5.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanej patelni Wok.

6.    Marchew obieramy, drobno kroimy, dodajemy do cebuli.


7.   Kapustę szatkujemy i również dodajemy do cebuli.


8.   Papryki kroimy drobno, dodajemy do warzyw.


9.   Podlewamy szklanką wody i solimy.

10.                    Grzyby odlewamy z wody, drobno kroimy, przekładamy do Woka.


11.                    Dodajemy sos słodko Pikantny Chili.

12.                    Następnie kukurydzę.

13.                    Fasolkę.

14.                    Sos sojowy, przyprawę Fix i chili.




1.   Łączymy z mięsem.

2.   Chwilę gotujemy.
3.   Danie gotowe, podajemy z ryżem.






4.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Wyspy ze schabu