piątek, 3 maja 2019

Zupa fasolowa z papryką


Zupa fasolowa z papryką


Zupa fasolowa z dodatkiem papryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna.



Składniki:
·       50 dag fasoli
·       ½ kg ziemniaków
·       2 marchewki
·       Wywar rosołowy
·       2 łyżki mąki pszennej
·       ½ szk. śmietany 18 %
·       2 papryki czerwone
·       Papryka ostra
·       Sól
·       Przecier pomidorowy 200 ml
Sposób przygotowania:
1.   Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny.
2.   Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut.

3.   Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli.

4.   Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy.

5.   Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie.



6.   Dodać przecier.


7.   Doprawić solą oraz papryką.
8.   Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy.


9.   Zupa gotowa.





10.                    Smacznego.

1 komentarz:

Drukuj

Śliwkowy sernik