piątek, 17 maja 2019

Słoneczka z ciasta francuskiego


Słoneczka z ciasta francuskiego

Przekąska na którą każdy się skusi, mięso mielone z papryczką, zawinięte w cieście francuskim.


Składniki:
·       2 opakowania ciasta francuskiego
·       20 dag mięsa mielonego
·       Oregano
·       Sól
·       Jajko
·       Bułka tarta
·       Papryka ostra
·       1 papryka czerwona
Sposób przygotowania:
1.   Do miski przekładamy mięso.

2.   Wbijamy jajko.

3.   Doprawiamy solą oraz oregano.

4.   Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę.

5.   Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy  masę mięsną.

6.   Ciasto francuskie rozkładamy.

7.   Kroimy na 4 paski.

8.   Nakładamy  kilka małych kuleczek mięsny na każdy pasek.

9.   Składamy ciasto tak jak pokazane jest na zdjęciu.

10.        Zwijamy w koło.

11.        Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

12.        Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
13.        Przekąska gotowa.




14.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Roladki Suprajski