piątek, 31 maja 2019

Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami


Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami

Lubię szybkie dania, takie wychodzą i smakują najlepiej.



Składniki:
·       ½ fileta z kurczaka
·       ½ kg pieczarek
·       Sos włoski z mozzarellą
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa do kurczaka
·       ½ szk. śmietany 18 %
·       Cebula
·       pieprz
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Doprawiamy solą oraz przyprawą.

3.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

5.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

6.   Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany.




7.   Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy.


8.   Mięso przekładamy do naczynia.

9.   Polewamy sosem z grzybami.

10.                    Danie gotowe.







11.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Rolada z kurczaka z ogórkiem