piątek, 17 maja 2019

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym


Kotlety schabowe w sosie czosnkowym

Inna odmiana kotleta schabowego,  robi się szybko i są bardzo smaczne.


Składniki:
·       ½ kg schabu
·       ½ łyżeczki czosnku
·       Jogurt duży naturalny
·       4 łyżki majonezu
·       Sól
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       Mąką do obtoczenia
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.   Do miski wlewamy jogurt.

2.   Dodajemy majonez.

3.   Wsypujemy czosnek.


4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy.


5.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę.

6.   Obtaczamy w mące.

7.   Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

8.   Panierujemy w bułce tartej.

9.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

10.                    Kotlety gotowe.




11.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Przekąskowe szyneczki