piątek, 24 maja 2019

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym


Kolorowe polędwiczki w sosie serowym

Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką.


Składniki:
·       1 polędwiczka wieprzowa
·       Sól
·       Pieprz
·       10 dag sera żółtego
·       ½ cebuli
·       10 dag pieczarek
·       ½ papryki czerwonej
·       1 duży ogórek konserwowy
·       Olej do smażenia
·       Sos 4 sery
Sposób przygotowania:
1.   Mięso rozcinamy wzdłuż, rozbijamy.

2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki.

5.   Doprawiamy pieprzem oraz sola.

6.   Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy.


7.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

8.   Mieszamy razem z grzybami.


9.   Gotowy farsz układamy na środku mięsa.

10. Zwijamy w roladę.

11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut
w 180 ̊C.

12. Po upieczeniu kroimy w krążki.

13. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.



14. Wylewamy na dno naczynia.

15. Układamy      mięso.
16. Danie gotowe.





17. Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Świąteczne ślimaczki makowiec