Kulinarna Chwila: Boczkowa niespodzianka Kulinarna Chwila: Boczkowa niespodzianka

środa, maja 22, 2019

Boczkowa niespodzianka


Boczkowa niespodzianka

Zwykłe kotlety mielone z niespodzianką.


Składniki:
·       ½ kg mięsa mielonego z łopatki
·       20 pasków boczku parzonego
·       Sól
·       Jajko
·       Tymianek
·       Chili
·       Bułka tarta
·       Puszka ananasów
Sposób przygotowania:
1.   Do miski przekładamy mięso.

2.   Wbijamy jajko.

3.   Wsypujemy tymianek.

4.   Doprawiamy solą oraz chili.

5.   Dodajemy bułkę tartą.

6.   Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.


7.   Dwa plastry boczku rozkładamy na krzyż.

8.   Robimy z masy mięsnej kulkę, rozpłaszczamy ją do wielkości krążka ananasa.


9.   Kładziemy na środku boczku.

10.                    Na mięsie układamy ananasa.

11.                    Boczek zawijamy.



12.                    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

13.                    Pieczemy 30 minut w 180 ˚ C.
14.                    Kotlety gotowe.






15.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz