Kulinarna Chwila: Kapryśny gulasz Kulinarna Chwila: Kapryśny gulasz

poniedziałek, kwietnia 15, 2019

Kapryśny gulasz


 Kapryśny gulasz

  
Pyszne mięso z warzywami, można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
 


Składniki:
·       1 szynka wieprzowa
·       7 malutkich pietruszek
·       8 małych marchewek
·       Ćwiartka selera
·       1 puszka fasolki czerwonej
·       1 papryka czerwona
·       2 łyżki mąki pszennej
·       Olej do prużenia
·       Cebula
·       Sól
·       Papryka ostra
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

2.   Cebulę obieramy, kroimy drobno, dodajemy do mięsa.

3.   Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy drobno.









4.   Dodajemy do mięsa.

5.   Wlewamy fasolkę łącznie z zalewą.

6.   Paprykę obieramy z nasienia, drobno kroimy łączymy z mięsem.



7.   Doprawiamy papryką.

8.   Mąkę mieszamy z odrobiną wody i wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.




9.   Danie gotowe.








10.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz