środa, kwietnia 17, 2019

Filet w sosie chili


Filet w sosie chili

Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem.
Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.
 
Składniki:
·       ½ fileta  z kurczaka
·       15 dag pieczarek
·       3 łyżki koncentratu pomidorowego
·       Chili
·       Pieprz
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Cebula
·       1 zielona papryka
·       2 czerwone papryki
·       Kukurydza
·       4 łyżki śmietany 36 %
·       Łyżeczka sosu sojowego
·       2 łyżeczki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy.

2.   Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

5.   Papryki kroimy w drobne paseczki.


6.   Dodajemy do grzybów.

7.   Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw.

8.   Doprawiamy chili.

9.   Wlewamy sos sojowy.

10.                    Dodajemy przecier i nadal prużymy.

11.                    Śmietanę łączymy z mąką, hartując łączymy z sosem.




12.                    Warzywa wraz sosem przekładamy na mięso.


13.                    Danie gotowe.





14.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz