piątek, kwietnia 12, 2019

Ananasowa Rybka


Ananasowa Rybka


Ananas to soczysty, aromatyczny owoc, jego słodki smak zmieszany z pikantnym, daje nam smaczny sos.
 
Składniki:
·       ½ kg płatów rybnych ( dowolnych)
·       Cebula
·       1 puszka ananasów
·       2 ketchupy pikantne  po 480 g
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       2 jajka
·       Mąka pszenna do obtoczenia

Sposób przygotowania:
1.   Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy.

2.   Zanurzamy w roztrzepanym jajka.


3.   Obtaczamy w mące pszennej.

4.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

5.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

6.   Ananasy odlewamy z zalewy, kroimy w kostkę.


7.   Dodajemy do cebuli.

8.   Wlewamy ketchup, chwilę gotujemy.


9.   Rybę układamy w naczyniu.

10.                    Polewamy sosem.

11.                    Rybę można podawać na ciepło jak również na zimno.
12.                    Danie gotowe.






13.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz