Kulinarna Chwila: Złoty krążek z ciasta francuskiego Kulinarna Chwila: Złoty krążek z ciasta francuskiego

poniedziałek, marca 18, 2019

Złoty krążek z ciasta francuskiego


Złoty krążek z ciasta francuskiego
 
Ciasto francuskie wykorzystujemy bardzo często i w różny sposób ja polecam  z serkiem i kurczakiem.
 
Składniki:
·       2 opakowania ciasta francuskiego
·       ½ fileta z kurczaka
·       Sól
·       Przyprawa gyros
·       Olej do smażenia
·       Ogórek świeży
·       1 papryka czerwona
·       1 serek śmietankowy
·       Mały słoik oliwek czarnych
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę   i prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Doprawiamy solą oraz przyprawą.

3.   Studzimy i przekładamy do miski.

4.   Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.


5.   Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.



6.   Dodajemy oliwki.

7.   Następnie dokładamy serek.

8.   Wszystko razem mieszamy.

9.   Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.


10.                    Na środku wzdłuż układamy farsz.



11.                    Boki nacinamy, robią paseczki.

12.                    Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.

13.                    Końce razem łączymy tworząc koło. 

14.                    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
15.                    Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
16.                    Danie gotowe.







17.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz