sobota, 30 marca 2019

Schab z jajkiem i papryką


Schab z jajkiem i papryką

Pyszne sakiewki z jajkiem gotowanym , szynką i papryką.


Składniki:
·       ½ kg schabu
·       3 jajka ugotowane
·       Kilka plastrów papryki konserwowej
·       10 dag szynki
·       Sól
·       Pieprz
·       2 jajka
·       Bułka tarta do panierki
·       Mąka pszenne do obtoczenia
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.

2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Na każdy kawałku mięsa układamy plasterek szynki.

4.   Na szynce plasterek papryki.

5.   Na papryce cząstki jajka.

6.   Składamy w sakiewki.

7.   Obtaczamy w mące.

8.   Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

9.   Panierujemy w bułce tartej.

10.             Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

11.             Kotlety gotowe.






12.             Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Urozmaicone schabowe