środa, 6 marca 2019

Ryba w pysznym sosie ciepło zimno


Ryba w pysznym sosie ciepło zimno

Ryba w sosie z warzywami, można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.
 
Składniki:
·       ½ kg fileta z ryby dowolnej
·       5 łyżek mąki pszennej
·       200 ml wody
·       Jajko
·       Sól
·       Pieprz
·       1 łyżka cukru
·       1 łyżka octu
·       3 łyżki ketchupu
·       1 przecier pomidorowy
·       Cebula
·       1 średni słoik papryki konserwowej
·       7 ogórków konserwowych
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
2.   Do miski wbijamy jajko.

3.   Dodajemy mąkę.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

5.   Stopniowo wlewając wodę, wyrabiamy ciasto.


6.   Zanurzamy w cieście rybę.

7.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

8.   Ogórki konserwowe kroimy w  krostę.


9.   Paprykę natomiast kroimy w paseczki.


10.                    Cebulę obieramy, drobno kroimy  i prużymy na rozgrzanym oleju.

11.                    Do cebuli dodajemy warzywa.

12.                    Podlewamy wodą i prużymy.

13.                    Następnie dodajemy koncentrat.

14.                    Ketchup, cukier i ocet, chwile gotujemy.

15.                    Rybę układamy w naczyniu i tak przygotowanym sosem polewamy.

16.                    Danie gotowe.





17.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Roladki Hebrajki