poniedziałek, 4 marca 2019

Bombowe sakiewki ze schabu


Bombowe sakiewki ze schabu


Pyszny soczysty  schabik, nadziewany pieczarkami w sosie.
Idealnie nadaje się  na świąteczny obiad.
 

Składniki:
·       ½ kg schabu
·       30 dag pieczarek
·       Cebula
·       5 ogórków konserwowych
·       2 papryki czerwone
·       4 łyżki ketchupu
·       Pieprz
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       ½ pęczka szczypiorku
·       Chili
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.

2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

5.   Również doprawiamy pieprzem oraz solą.


6.   Paprykę drobno kroimy.


7.   Dodajemy do grzybów.


8.   Ogórki kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.


9.   Dodajemy ketchup.

10.                    Doprawiamy chili i chwilę prużymy.

11.                    Farsz układamy na środku schabu.

12.                    Składamy brzegi i spinamy wykałaczką.

13.                    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

14.                    Zapiekamy 20 minut w 180  ̊C.
15.                    Po tym czasie układamy sakiewki w naczyniu .

16.                    Obkładamy pozostały farszem.

17.                    Szczypiorek siekamy drobno i posypujemy danie.
18.                    Kotleciki gotowe.







19.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Ciasto Kukułeczka kuka