czwartek, 14 lutego 2019

Roladki ze schabu z żurawiną i fetą


Roladki ze schabu z żurawiną i fetą


Kwaśny smak żurawiny i słony fety sprawia że roladki są soczyste i smaczne.


Składniki:
·       ½ kg schabu
·       Pieprz
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       Mąka pszenna do obtoczenia
·       2 jajka
·       Ser feta
·       ½ opakowania żurawiny
Sposób przygotowania:
1.   Żurawinę przekładamy do naczynia.


2.   Zalewamy gorącą wodą, moczymy pół godziny.

3.   Schab kroimy w plastry, rozbijamy.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

5.   Odlewamy  wodę z żurawiny.

6.   Ser feta dodajemy do żurawiny.

7.   Dokładnie mieszamy.
8.   Farsz układamy na mięsie.

9.   Zwijamy w roladki.

10.                    Obtaczamy w mące.

11.                    Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.

12.                    Panierujemy w bułce tartej.







13.                    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.


14.                    Roladki gotowe.





15.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Sałatkowa Imprezka