niedziela, 3 lutego 2019

Polędwiczki z kurczaka z ryżem, fasolką i pieczarkami.


Polędwiczki z kurczaka z ryżem, fasolką i pieczarkami.

Jednogarnkowe danie obiadowe, proste w wykonaniu a zarazem smaczne.


Składniki:
·       1 opakowanie fasolki mrożonej
·       2 torebki ryżu
·       1 filet z kurczaka
·       15 dag pieczarek
·       Cebula
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       Pieprz
·       Olej do prużenia
·       3 papryki ( żółta, czerwona, zielona)
Sposób przygotowania:
1.  Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

2.  Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

3.  Doprawiamy przyprawą oraz solą.

4.  Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

5.  Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

6.  Cebulę obieramy, kroimy drobno i dodajemy do grzybów.

7.  Doprawiamy pieprzem oraz solą.

8.  Papryki kroimy w paseczki.


9.  Dodajemy do pieczarek, 10 minut prużymy.

10.     Łączymy z mięsem.

11.     Następnie dodajemy ugotowaną fasolkę.

12.     Ugotowany ryż.

13.     Doprawiamy papryką.

14.     Danie gotowe.





15.     Smacznego.

2 komentarze:

  1. Lubię takie jednogarnkowe dania.
    Wszystkie składniki przenikają od siebie nawzajem aromatem i to jest w nich najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Również takie lubię są smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Kolorowe Fileciki