środa, grudnia 12, 2018

Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką


Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką


Pomidor połączony z papryką to  idealna kompozycja smakowa a jak dodamy serek wyjdzie nam soczysta pierzynka 😉
 
Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       1 papryka czerwona
·       2 pomidory
·       1 serek śmietankowy z szczypiorkiem
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
·       15 dag sera żółtego


Sposób przygotowania:
1.   Fileta kroimy na większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2.   Następnie obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku.

3.   Panierujemy w bułce tartej.

4.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

5.   Układamy na blaszce wyłożonej  papierem do pieczenia.

6.   Paprykę drobno kroimy, przekładamy do naczynia.



7.   Pomidory również drobno kroimy, łączymy z papryką.

8.   Dodajemy serek.

 


9.  Dokładnie mieszamy.

10.   Farsz układamy na kotletach.

11.        Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.


12.        Zapiekamy 20 minut w 180°C.

13.        Danie Gotowe.






14.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz