czwartek, listopada 08, 2018

Zakręcony schab z serem i pieczarkami


Zakręcony schab z serem i pieczarkami


Soczyste, delikatne roladki z dodatkiem ketchupu i pieczarek, zatopionych w serze to moja propozycja na obiadek. 
 
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       Cebula
·       15 dag pieczarek
·       ½ pęczka szczypiorku
·       Pieprz
·       Sól
·       Ketchup pikantny
·       ½ opakowania sera żółtego w plastrach
·       Bułka tarta do panierki
·       Olej do smażenia
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.    Schab kroimy w plastry, rozbijamy.

2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.    Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6.    Szczypiorek drobno siekamy dodajemy do grzybów.


7.    Każdy płat schabu smarujemy cienko ketchupem.


8.    Kładziemy po plasterku żółtego sera.

9.    Nakładamy farsz.

10.          Zwijamy roladki.

11.          Moczymy  w roztrzepanym widelcem jajku.


12.          Obtaczamy w bułce tartej.

13.          Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

14.          Roladki gotowe.






15.          Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz