piątek, 9 listopada 2018

Śliwka w schabie otulona boczkiem


Śliwka w schabie otulona boczkiem


Dodatek śliwki powoduję że schab nabiera walory smakowe i jest soczysty.
 
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       Kilka plastrów boczku wędzonego
·       Kilka suszonych śliwek
·       Pieprz
·       Sól
Sposób przygotowania:
1.    Schab kroimy  plastry i rozbijamy.
2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.    Na schabie układamy kilka śliwek suszonych.

4.    Zawijamy roladki.

5.    Otulamy boczkiem.

6.    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy roladki.

7.    Zapiekamy w piekarniku 30 minut 180˚C.
8.    Roladki gotowe.






9.    Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj